tisdag 20 oktober 2015

Elmar 84:a i Wisconsin

Elmar gjorde ett stabilt lopp i Wisconsin Invitational i helgen. Wisco är årets tuffaste terrängtävling utanför NCAA Nationals senare i november. Förhoppningar om en mer framskjuten placering fanns, men efter lång tid med tuff träning och en kortare sjukdom i den gjorde att benen inte kändes helt fräscha. Det finns dock goda förhoppningar om att få ut resultatet av träning till säsongsavslutningen istället vid Regionals och Nationals i november.

Trots allt var det Elmars bästa placering på fyra starter och även närmare vinnaren än tidigare. Elmar hade 24.22 på den 8 km långa banan i Madison. Britten Marc Scott som springer för Tulsa vann på 23.39. New Mexico blev 23:e lag. Sämre än förväntat, men ett fall framåt. De har känning framåt och möjligheterna till att kvalificera sig till Nationals finns fortsatt.


New Mexicos damer som är rankade etta i USA har i år ett riktigt Dream Team och utklassade konkurrenterna genom att komma 4, 5, 6, 7 och 10:a, vilket gav en placeringssiffra för laget på 32! En historiskt låg lagpoäng för tävlingen.