fredag 19 februari 2021

Hur é d möjligt?

Var det som Just D sjöng. Ja, hur är det möjligt? hoppoastnyheter.se, aka fridrott.se, har haft några förhandsartiklar om ISM utan att nämna löpning. Ingen som följt svensk löpning i allmänhet och innesäsongen i synnerhet kan ha missat de otroliga resultat som de inhemska löparna har presterat, förutom hoppoastnyheter.se då. Obegripligt! Vilken planet har de varit på? De förnekar sig aldrig. Det finns alltid någon hoppare eller kastare att framhäva, resultatnivån verkar vara oväsentlig, så länge som det gäller hopp eller kast.

Svensk friidrott har inget emot det ekonomiska bidrag som löpningsverksamheten bistår med, men när det gäller promotion av densamma är intresset svalt, minst sagt.

Det är dags att blåsa liv i idén med Svenska löparförbundet, SLF. Vad är poängen med att tillhöra en verksamhet som skiter i löpning? Svensk löpning skulle utvecklas mycket bättre på egen hand. Övrig verksamhet får klara sig bäst den kan. Lycka till! Utan löpningen blir det inte mycket kvar. Jo, glömde bort det; de kommer i alla fall ha en massa förbundsnissar. Sprinting är på många sätt lika styvmoderligt behandlat som löpningen, så vi skulle kunna slå ihop våra påsar, Svenska fotförflyttningsförbundet, SFFF.