måndag 17 augusti 2020

Vad du borde ha behövt veta inför SM och det du inte hade behövt veta

Precis som jag förutsåg, var det mest det som hoppokastnyheter.se inte ansåg var ”allt som man behövde veta” inför SM i Helgen, som var det som många hade behövt veta. Alla medel- och långdistanslöpningar kanske med undantag av damernas hinder bjöd både på tävlingarnas särklassigt bästa resultat och på kamp om medaljerna mellan i sammanhanget löpare på mycket hög internationell nivå. Nästan ingenting av det var sådant som hoppokastnyheter.se ansåg hade något kunskapsvärde inför tävlingarna.  

Att Andreas Kramer med bred marginal presterade det bästa resultatet står utom allt tvivel, detta trots att han saknade all form av draghjälp. 92:a plats på den harmoniserade världslistan motsvarar 1.45,53! Närmaste andra resultat var Daniel Ståhl i diskus, plats 357, Angelica Bengtsson i stav, 382, och Erika Kinsey i höjd, 418. Som sagt, Andreas, ingen idrottare som man behöver ha någon som helst koll på inför SM. Knappast efteråt heller om man får tro hoppokastnyheter.se. Hans prestation nämndes bara i en "bisats", ”Ett annat mästerskapsrekord som raderades ut var Rizak Dirshes på 800m från 2004. Andreas Kramer sänkte det med sekunden efter att ha sololöpt hela finalen till seger på 1:45.53 - halvsekunden från sitt egna svenska rekord.” Någon bild eller ytterligare information förärades han inte med. För övrigt var herrarnas 800m generellt tävlingarnas idrottsliga höjdpunkt, otvivelaktigt även det. I övrigt bjöds det på rafflande dueller på löpsidan över nästan hela linjen. D-800m, höll högsta klass med Lovisa Lindh mot Hanna Hermansson och med nykomlingen unga Senna Ohlsson som krydda. På damernas 1500m gjorde Hanna Hermansson en tuff satsning i den svåra värmen. Vår bästa kvinnliga friidrottare, Meraf Bahta, var tillbaka i tuffa dueller på både 5 000m och 10 000m mot Sarah Lahti och Linn Nilsson. Herrarnas 1 500m bjöd på en fantastisk duell mellan våra världsstjärnor Andreas Almgren och Johan Rogestedt. Här kryddades anrättningen av junioren Samuel Pihlström, som visar att svensk medeldistanslöpnings fantastiska utveckling på senare år inte är över än på långa vägar. Hettan förhindrade att herrarnas 10 000m skulle kunna bli ett tidsmässigt fantastiskt lopp likt det på Stadion tidigare i sommar, men dramatik saknades inte. Emil Millán De La Oliva fick också chansen att visa att han också kan vara en av dem som utmanar Jonny Danielssons svenska rekord vad det lider. Samma sak angående svenska rekord kan man säga om Suldan Hassan på 5 000m, fast här ligger kanske den profetian närmare i tiden. Slutligen kan konstateras att såväl Simon Sundström som Emil Blomberg tidigare i år har visat att de mogna att flytta fram positionen för svensk hinderlöpning flera snäpp så snart som bra möjligheter ges.

Som sagt väldigt lite av det var värt att veta enligt hoppokastnyheter.se, men nu vet ni det i alla fall. Det som hoppokastnyheter.se ansåg att den friidrottsintresserade behövde veta inför SM-helgen, gav inte mycket motion för ögonbrynen.