söndag 4 augusti 2019

Svenskt rekord!


Det vore en överdrift att säga att Kalles rekord kom överraskande. Tvärtom har han pepprat 3.36-kartans hundradelar under en längre tid. I Heusden-Zolder för ett par veckor sedan såg det ut som att rekordet skulle falla, men det blev ytterligare en markering på en av de 50 hundradelarna mellan 3.36,50 och 3.36,99. I Heusden retades jag med Kalle om att det fanns en mur vid 3.36,50, som inte gick att passera. Lite som den idé som cirkulerade kring 4-minutersvallen på majlen innan Roger Bannister forcerade den 1954. Att det nu äntligen gick vägen, i Bern, var som sagt ingen överraskning. Alla resultat, tex. i Heusden, har med tydlighet visat att Kalle vid lämpligt tillfälle skulle slå rekordet. Kalles placeringar i de lopp han sprungit visade att, om de löpare han slog i loppen kunde springa en god bit under det svenska rekordet, så kunde Kalle det också. Kalles rekord är bra för svensk löpning. Svensk medeldistanslöpning är redan svenskidrotts bäst bevarade hemlighet. Inom den svenska friidrotten är medeldistanslöpninghelt överlägsen, få andra grengrupper kommer ens i närheten. Fler löpare kommer att följa efter Kalle, trots att Svensk Friidrott gör sitt bästa för att motarbeta det.

Tänk, 2019 kanske Kalle kommer in på hoppokastnyheter.se:s 10-i-topplista! Förra året var han inte ens med i resonemanget!? Det var och är förstås helt obegripligt. Ord saknas. Hur kunde det bli så? Ja, som vanligt beror det på pajasar som ”bara” följer systemet, oberoende av förnuft, logik och resultat. Som tur är handlar det här bara om idrott. I andra sammanhang har historien visat vad som kan hända när människor bara lyder system och order. Genom att titta på listan och använda sunt förnuft kan vem som helst se att listan är galen. En lista som inte på något sätt tar hänsyn till de extrema skillnader i konkurrens som råder mellan grenarna är helt meningslös.   

Video från Kalles lopp på KBC Nacht i Heusden-Zolder.


För övrigt anser jag att Meraf Bahta helt ska frias från alla ”dopingmisstankar”!

Dopingnämnden, Dopingkommissionen, Riksidrottsnämnden och vistelserapporteringssystemet borda samtliga förpassas till en mycket varmare plats.